PG WERKT SAMEN!

tekstEen krachtige stem van de cliënt bij ontwikkelingen in zorg en kwaliteit van leven. Dat is het doel van “PG werkt samen”. lees meer

Het doel van PG werkt samen

Cliënt krijgt krachtige stem

Patiëntenfederatie NPCF, Ieder(in) en Landelijk Platform GGz intensiveren hun samenwerking onder de naam “PG werkt samen”. PG staat voor Patiënten en Gehandicapten organisaties. Het doel is een krachtige stem van de cliënt. “PG werkt samen” wordt in de periode 2012 - 2015 uitgevoerd en wordt gesubsidieerd door VWS. Het heeft drie programmalijnen:

  • Signaal & advies: Samenwerken bij het verzamelen van patiëntervaringen en het geven van informatie,  advies en juridische ondersteuning door middel van meldpunten, meldacties, panels en informatiepunten. Meer informatie over programmalijn "Signaal & Advies" vindt u hier.
  • Kwaliteit: Een prominente rol van het cliëntperspectief in kwaliteitstrajecten als onderdeel van het kwaliteitsinstituut. Meer informatie over programmalijn "Kwaliteit" vindt u hier.
  • Participatie: Gelijke rechten, plichten en kansen voor mensen met en zonder beperking. Deze programmalijn kent twee projecten: 1) wonen en woonomgeving, 2)arbeidsparticipatie. Meer informatie over programmalijn "Participatie" vindt u hier.

Het projectplan van “PG werkt samen” vindt u hier.

Betrekken van leden

Wij vinden het belangrijk onze leden optimaal te betrekken. Zowel bij het intensiveren van de samenwerking als het realiseren van een krachtige stem.

Dit communicatieportal draagt daar in belangrijke mate aan bij. Zo vindt u per programmalijn de stand van zaken, belangrijke documenten en berichten en een agenda met bijeenkomsten. ook wordt u uitgenodigd mee te discussiëren in werkgroepen, klankbordgroepen en op het forum. Voor het forum en de documenten dient u ingelogd te zijn.

Alleen leden en medewerkers van Patiëntenfederatie NPCF, Ieder(in) en/of Landelijk Platform GGz krijgen toegang om in te loggen. Vraag als lid of medewerker rechts boven bij 'inloggen' uw inloggegevens aan. Heeft u vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op via .